Dæk bordet med en bordløber og pynt: Sådan gør du klar til fest

Dæk bordet med en bordløber og pynt: Sådan gør du klar til fest

Skal du holde en god fest, og vil du gerne sørge for, at bordet er så godt stillet an som muligt? Så er du havnet på den helt rette artikel. Her kommer der nemlig en række råd til, hvordan du kan anrette dit festbord, så det er klar til fest.

 

Service – den vigtigste del

Det er naturligvis vigtigt, at du har noget flot service, du kan anrette bordet med. Det er vel ikke nødvendigt at sige, at det helst kan være ens? Hvis der er flere retter, kan det se yderst delikat ud, hvis du sørger for, at der er bestik til enhver ret. Reglen er, at man tager bestikket udefra og ind, så det skal du huske at tænke over, når du anretter bordet.

 

Servietter – gør det, som du vil

Der skal naturligvis også være servietter på bordet – det er næsten uhøfligt at undvære dem. Hvis du er en kreativ sjæl, kan du folde servietterne på en vild måde. Det kan også være, at det er noget, du ikke lige kan overskue at finde en guide til. Så kan det altså også se helt fint ud, hvis de blot er nydeligt foldet sammen og placeret på tallerkenen.

 

Bordløber – gør det ekstra fint

Hvis du vil gøre det ekstra fint, så kan du også pryde bordet med en bordløber. Du kan finde flotte bordløbere på linket her. En bordløber får det hele til at se lidt mere fint ud, og hvis det er et fint middagsselskab, du forsøger at gøre klar til, så skal du helt klar have en bordløber.

 

Lys – sæt stemningen

Det kan være svært at finde den rette belysning til et godt middagsselskab. Det kan nok gøres mest perfekt, hvis du har lys, der kan dæmpes efter stemningen. Det kan også være en god idé at pryde bordet med stearinlys. Dette kan være med til at sætte stemningen og sørge for en god aften.

 

Dug

Du kan godt have et tomt bord med en bordløber på. Det kan faktisk se rigtig fint ud. Men du kan også vælge at lægge en flot dug under bordløberen – det er nok forskelligt, hvad man synes, der er pænest, så det må være helt op til dig selv at vurdere. Nu er du forhåbentlig ved at være klar til at anrette dit eget bord til en festlig middag – du må have et godt middagsselskab!