Derfor hører et par Jordan 1 hjemme i enhver garderobe

Derfor hører et par Jordan 1 hjemme i enhver garderobe

Der ligger en historie bag ethvert par Jordan 1. Skoen er bredt anerkendt som katalysatoren for hele sneaker kulturen. Det ikoniske fodtøj repræsenterer en ung spiller som bliver en international sensation. De er Michael Jordans big bang som markedsføring ikon og samtidig det som senere bliver kendt som sneaker kulturen.

Jordan 1 er dyrere end den gennemsnitlige sneaker

Hvordan kan det gå til at nogle par Jordan 1 kan videre sælges til over 14000 kr.?  Svaret ligger i værdien af Jordan brandet og hvordan den ikoniske sko bliver markedsført. Oprindeligt bliver Jordan 1 nemlig bandlyst af NBA for at bryde deres retningslinjer tilbage i 1984. Dette så Nike dog kun som en unik mulighed for anerkendelse og betalte derfor de bøder Michael Jordan måtte få for at bærer skoene. Sådan et stunt skaber opmærksomhed og var startskuddet til at Jordan 1, konstant blev en mere eftertragtet sneaker.

Jordans blev et statussymbol der ikke kunne stoppes gennem 1990’erne og fortsatte til hvor vi er i dag. Uanset om man går op i mode, sport, Michael Jordan selv eller alle tre ting, så skal man eje noget fra Jordan brandet. Skoenes tidsløse design, kombineret med et hav af forskellige modeller gør at der altid vil være en Jordan 1 sneaker til enhver smag.

Jordan 1 som investering

I dag ser mange sneakers som en investeringsmulighed, der potentielt kan give et godt afkast med senere videresalg. Værdien af skoene kan have mange årsager, som f.eks. den unikke historie, en specifik årgang eller bare hypen som gør dem eftertragtede.

I 2013 kom Adidas på sneaker markedet med ny teknologi og Kanye West som partner. Dette skruede konkurrence gevaldigt højt op for Jordans, men til trods for det forblev Jordans stadig i et højt prisniveau. Der er mange grunde til at folk foretrækker en bestemt model af Jordans, om det er farvekombinationen, designet eller noget helt tredje. Men én ting er sikkert, nostalgien ved skoens historie vil fortsat gøre den til en eftertragtet klassisker.

Prøv Jordan 1 high

Uanset om du søger sneakers som investering eller at tilføje den til din daglige stil, så skal den være en del af din garderobe. Jordan 1 high er debutskoen og kickstarten til hele den moderne sneaker-branchen. Du kan finde den model som passer din personlige stil bedst inde på Streetwear Evolution. De har utallige farvekombinationer, hvor du uden tvivl vil kunne finde et par som vil klæde dit outfit.

Hos Streetwear Evolution er du samtidig sikret at alle deres modeller er 100% certificeret ægte. Dertil har de også samlet deres bedste bud på hvilke sneakers der kommer til at stige i pris i 2022.