Derfor skal du rense din sofa mindst én gang om året

Derfor skal du rense din sofa mindst én gang om året

De fleste mennesker gør hovedrent mindst én gang om året. Foråret er især højsæson for hovedrengøring i hjemmet, når energien vender tilbage efter en lang vinter, og solen atter bryder frem.

Der er dog ét område i hjemmet, der ofte bliver overset i forårsrengøringen. Dette område er husets møbler – og i særdeleshed sofaen. Det er dog en stor fejl at springe sofaen over, da den kan være noget af en bakteriebombe. Vi tilbringer nemlig mange timer i vores sofa, men modsat sengen, kan vi ikke bare skifte lagen på sofaen.

Ligesom du jævnligt tørrer sofabordet af, skal din sofa også renses mindst én gang om året. Herunder får du gode råd til, hvordan du bedst holder din sofa ren.

Få fagfolk til at rense din sofa

Det er som sagt virkelig vigtigt, at du husker at hovedrengøre din sofa mindst én gang om året. Det kan dog virke lidt uoverskueligt, da en grundig møbelrengøring er besværlig og kræver særlige produkter.

Heldigvis behøver du ikke at gøre arbejdet selv. Professionelle møbelrensere som Sultan Tæpperens kan nemlig klare rengøringen af din sofa for dig. Det eneste du skal gøre, er at kontakte dem. Så henter de din sofa og afleverer den tilbage i perfekt rengjort stand. Hvis din sofa er for stor til at blive fragtet, kan det endda arrangeres, at de kommer hjem til dig og renser sofaen i hjemmet.

Det er et godt valg, hvis du skal have udført en sofa rens i København.

Sådan rengør du nemt selv sofaen i det daglige

Udover at få professionelle fagfolk til at rense din sofa mindst én gang om året, bør du også rengøre din sofa i hverdagen. Sofaen i stuen er som regel hele familiens mødested, når der skal hygges efter arbejde og i weekenderne. Mange drikker og spiser også i sofaen, hvilket betyder, at krummer og andre madrester havner mellem hynderne. Derfor kan sofaen blive lidt af en bakteriebombe, hvis du ikke rengør den med jævne mellemrum.

Når du alligevel har støvsugeren fremme for at støvsuge hjemmets gulve, kan du også passende lige give sofaen en tur. Hvis din sofa har løse hynder, skal du starte med at fjerne dem. Hvis det er første gang, du gør det, vil du nok blive overrasket over at se, hvor meget skidt der faktisk gemmer sig derunder. Når du har støvsuget sofaens bund, skal du også lige støvsuge bagsiden af hynderne, inden du returnerer dem. Herefter støvsuger du de resterende overflader på sofaen.

Hvis der er pletter på sofaen, kan du også nemt fjerne dem. Du kan enten købe specielt møbelrens til formålet eller blande lidt sulfo med vand og skrubbe grundigt på pletterne. Lad herefter sofaen tørre, inden du bruger den igen.