Hvad gør du, når tagrenden er tilstoppet?

Hvad gør du, når tagrenden er tilstoppet?

Når man er husejer, så er der mange forskellige opgaver, som man skal huske. Der er desværre mange, der glemmer at tænke på, hvor vigtigt det er, at man sørger for at have en tagrende, hvor vandet kan løbe igennem.

Det kan faktisk have ret fatale konsekvenser, hvis man ikke sørger for at have en ren tagrende. Men hvad gør man så, når tagrenden er tilstoppet? Det kan du blive meget klogere på i denne artikel.

Derfor er det farligt

Men først og fremmest er det måske godt nok at vide, hvorfor det overhovedet er vigtigt at gå rundt og tænke på sine tagrender. Men ser du, det er ikke uden grund, at man installerer tagrender på alle huse. Det er nemlig tagrenden, der skal lede vandet forsvarligt ned til grundvandet, så nedbøren ikke skader huset.

Og som vi alle ved, så kan der være ret hårde vejrforhold i Danmark, så du kan ikke regne med, at der ikke kommer regn. Hvis din tagrende er tilstoppet, så betyder det, at vandet hober sig op, indtil det begynder at løbe ned af ydervæggen på huset. Dette kan være med til at skade væggen, da det ikke er meningen, at den skal stå våd i længere tid.

Få fjernet skidtet

Det er altid en god idé jævnligt at holde øje med sine tagrender, men hvis du opdager, at det er tilstoppet et sted, så skal du med det samme sørge for at finde en stige og komme op og fjerne det. Det er et beskidt arbejde – men nogen skal jo gøre det.

Få hjælp til din tilstoppede tagrende

Det kan også være, at din tagrende er så tilstoppet, at det er svært at få den ryddet. Det kan også her, at du er bange for højder, eller at du har for travlt til, at du kan bruge din tid på at rense tagrender. I så fald kan du få hjælp til din tilstoppede tagrende her.

Hvis du bare sørger for at holde dine tagrender frie, så kan du også regne med at forlænge levetiden på dit hus.