På udkig efter billige solceller?

På udkig efter billige solceller?

Hvis du vil spare penge på din elregning og samtidig tage hensyn til miljøet, kan et solcelleanlæg være relevant for dig.

Der findes mange forskellige solcelleanlæg, og du kan få mange billige solceller, som dækker ethvert behov.

Få vejledning

Inden du køber et solcelleanlæg, er der nogle ting, som du skal undersøge.

 

Få vurderet, om dit tag er egnet til solceller, og om det er stort nok til at dække den del af dit elforbrug, som du gerne vil have, at solcellerne står for.

 

For at få optimalt sollys på dit solcelleanlæg, skal din tagflade helst pege mod syd, sydvest eller sydøst og have en hældning på 2—45 grader.

 

Hvis dit tag ikke er egnet eller stort nok, kan du sagtens få solceller alligevel. I stedet for på taget kan du vælge at få solcellerne monteret på stativer på jorden eller på husets facade.

 

Jo mere plads du har, jo større solcelleanlæg kan du montere.

 

Hvis du har fladt tag på dit hus, kan du stadig godt få et solcelleanlæg. Det kræver blot 1-2 ekstra solcellepaneler.

 

Et solcelleanlæg er tungt, og tagets bæreevne kan bliver påvirket af, hvordan solcelleanlægget bliver monteret. Hvis du er i tvivl, så kontakt din installatør eller en bygningsingeniør.

God ide

Hvis du har en autocamper, kan det være en god idet at investere i solceller. Den strøm, du betaler for på campingpladserne, er nemlig væsentlig højere, end hvad du betaler i din husstand.

 

Et solcelleanlæg på din autocamper, kan det været en rigtig god investering, hvis du for eksempel er fastligger på en campingplads.

Tag strømmen med på vandet

Har du båd og er glad for at være på vandet, har du sikkert en større båd med flere elektroniske apparater som køleskab, mikrobølgeovn og elkedel, som alle sammen bruger strøm.

 

Her er det rart at have strømmen med sig, og solceller eller solpaneler er et klogt valg.

Løb aldrig tør for strøm med solceller

Med en solcelle powerbank holder du liv i dine elektroniske enheder, når du er på farten. En solcelle powerbank kan fås som solcellepaneler, der let kan monteres på din rygsæk, og så lader op, mens du er på vandretur. Find gode priser på alverdens til hjemmet her.

Vidste du?

Du kan få håndværkerfradrag til montering af dit solcelleanlæg på dit hus.

 

Du kan fratrække hele arbejdslønnen ved monteringen af solceller på din egen faste bopæl og også dit sommerhus, hvis du betaler ejendomsskat her.